Det är dags för åttondelsfinalerna i World Cup of Darts 2024. Redan i den första matchen får vi se de svenska favoriterna Jeffrey de Graaf tillsammans med Oskar Lukasiak när de ska försöka besegra Tjeckien.

Åttondelsfinalerna  i World cup of Darts spelas i bäst av 15 leg.

Sverige – Tjeckien 8-6

Sverige som innan åttondelsfinalen endast hade förlorat 1 leg i turneringen fick en tuff start när Tjeckien dels vann öppningsleget och sedan kunde bryta Sveriges serve fram till 2-0. I det 3 leget så hittar Sverige dock in i matchen och Oskar skickar in en fin 127 utgång och efter det flyger fram under några minuter och går upp i 4-2 ledning. Tjeckien reducerar dock  innan pausen till 4-3.
Efter pausen fortsätter Jeffrey och Oskar spela mycket stabil pardart och har 3 pilar för att ta ledningen med 7-3, istället för 7-3 så visar Adam Gawlas klass när han tar ut en 92a i pressat läge och helt plötsligt så känns det som att matchen ska vända men Jeffrey och Oskar fortsätter att spela lugnt och tryggt, man ställer 56 kvar men då kliver Karel Sedlacek ut på 138, i nästa leg har Sverige ställt 16 men Tjeckien reducerar återigen och det börjar bli riktigt svettigt men vilka gubbar vi har i Sverige! Jeffrey de Graaf har chansen att gå ut på 117 men den sista pilen slinker ut till d1 istället för d20, det betyder att det är Oskar som får äran att avgöra matchen och han gör det på d16. En otroligt härlig svensk seger som innebär att Sverige kommer att spela kvartsfinal i World Cup of Darts 2024, som motståndare får Sverige möta Skottland eller Polen.