Det blev en minst sagt underhållande kväll i Leicester där publiken bjöds både på spänning i yttersta världsklass, noterbart var även att två av förhandsfavoriterna i form av Michael Smith och Michael van Gerwen båda blev utslagna.

För det första vill vi bara ta och passa på att hylla denna spelform man spelar i Grand Prix lite extra, både det att man spelar i set form men även att spelarna måsta kasta på dubbel in för att få fortsätta höjer verkligen denna turnering, skulle den vara lika unik ifall man skulle göra det vid flera tävlingar? Troligen inte, men vi skulle gärna vilja se att PDC testar, ett utmärkt tillfälle är att man använder sig av speldatumen i samband med Players Championship datumen, där spelarna som inte har kvalat in till kommande Europa Tour tävlingar gör upp ett visst antal platser, vårt förslag är att man även arrangerar ett sådant kval där spelarna tävlar om förslagsvis de 4 sista platserna.

Dave Chisnall vs Cameron Menzies

Dave Chisnall gjorde ingen besviken när han besegrade Cameron Menzies med 2-0 i set efter setsiffrorna 3-0, 3-0. Chisnall såg avslappnad ut och hade inga problem med att hitta trippel 20, vilket 4 stycken 180is samt 6 stycken 140+ kast skvallrar om.

Luke Woodhouse vs Dimitri Van den Bergh

En betydligt jämnare match fick publiken uppleva när Dimitri Van den Bergh besegrade Luke Woodhouse. Woodhouse hade ställt in sig att få serva hem det första setet, men Van den Bergh hamnade i dubbeltrubbel vid sin utgång och bommade 7 raka dubblar vilket Woodhouse tog tillvara på. I andra set höjde sig spelarna ett snäpp till och denna gången hade Van den Bergh nerverna på rätt sida kroppen och kvitterade till 1-1 i set.

I det avslutande leget startade med att Van den Bergh bröt Woodhouse serve via en suverän 132a som avslutades med en bulle. Det var både en lycklig och lättad Van den Bergh som dansade av scenen.

Mike De Decker vs Damon Heta

Den belgiska supporten hade en svettig dag för direkt efter Van den Bergh match gick debutanten Mike De Decker upp på scenen mot favoriten Damon Heta. De Decker hamnade i underläge med 2-0 i första set man visade enorm kyla när han lyckades vända till 3-2 genom bland annat 150 ut samt i ett pressat läge även ta ut 116. Heta kom tillbaka starkt i andra set och när De Decker missade en 138 utgång med minsta möjliga marginal kunde Heta ta tillvara på chansen och kvitterade till 1-1. Tredje set blev sedan en rysare där Heta gick upp till 2-1 ledning med serve i det 4e leget, Heta lyckas ställa 170 men missar bullen och ställer 31, han får dock en chans att ta ut 31, men då missar Heta singel 15 och får således endast 1 till matchpil vilket inte är tillräckligt för Heta denna kväll. De Decker gör en mycket bra debut men det ska sägas att Heta verkligen sina chanser i denna match.

Peter Wright vs James Wade

Det blev James Wade som tog hem en svängig match mot Peter Wright. Som så ofta förut så var det framförallt utgångarna som blev avgörande, Wade klev ut på 8 av 22 medan Wright lyckades gå ut på 4 av 20.

Gerwyn Price vs Danny Noppert
Båda spelarna visade mycket känslor på scenen men samtidigt att man kunde koncentrera sig vid rätt tillfällen. Noppert dominerade första setet men det var ändå Price som kunde gå segrade ur det. I andra set går Price upp i 2-0 ledning samt har serven, då visade att Noppert att han inte hade gett upp och vinner 3 raka set, 2 av dessa av dessutom med bulle som avslutning.
Det tredje setet liknade det andra men här var det Noppert som var i förarsätet och gick upp till 2-0 samt missar matchpil på dubbel 20 vilket ger Price en liten öppning som han verkligen ser till att utnyttja på bästa sett. När Iceman avgör med en dubbel 12a så skriker han ut sin glädje och en taggad Price kan mycket väl ta sig långt i denna turnering.

Michael Smith vs Gary Anderson
En fullständigt briljant match som hade det mesta, man märkte att de båda spelarna gillade det höga tempot som matchen hade, så fort Smith hämtade sina pilar så stod Anderson redan redo vid ochen börja kasta.
Smith vann det första setet men Anderson kunde ta hem det andra och allt skulle avgöras i det avgörande leget i sista set där Smith hade fördelen att få starta. Smith gick även chansen att avgöra med 2 matchpilar på dubbel 20 men då dessa smet precis över kunde Gary plocka hem en riktigt imponerande seger mot världstvåan Michael Smith.

Michael van Gerwen vs Daryl Gurney

Michael van Gerwen kom in i turneringen med extra självförtroende efter senaste månadens spel, men mot Daryl Gurney så var det inte mycket som stämde för världstrean. Van Gerwn kom aldrig in i matchen och gör man inte det så är man chanslös i denna typ av turnering. Gurney gjorde inga misstag samtidigt som han behöll lugnet och vann lika överraskade som rättvist med 2-0, faktum var att Van Gerwen inte vann något leg i årets Grand Prix.

Chris Dobey vs Joe Cullen
Många hade Chris Dobey som en utmanare till slutsegern i årets World Grand Prix, och det startade riktigt bra när Dobey klev ut på 160 för seger i första set. Det skulle dock visa sig vara det sista setet som Dobey vann, för Joe Cullen gjorde det bra och kunde ganska enkelt avgöra matchen i tredje set.

Omgång 2 World Grand Prix

Idag startar den andra omgången i World Grand Prix, i denna omgång är det bäst av 5 set som gäller vilket öppnar upp att man har lite mer marginaler än i den första omgången, men ska man gå vidare till helgen spel så kommer det att gälla att nerverna på rätt ställe.
Nathan Aspinall – Ryan Joyce
Rob Cross – Martin Schindler
Luke Humphries – Ricardo Pietreczko
Jonny Clayton – Ross Smith
Gary Andersson – Mike De Decker
Dave Chisnall – Dimitri Van den Bergh
Daryl Gurney – Joe Cullen
Gerwyn Price – James Wade

 

Viaplay sänder alla PDC-turneringar!

Kampanjpris: 299 kr/månad

Få tillgång till all internationell Dart samt Dart-VM + massor av andra sportevenemang och filmer/serier!

BONUS

100% upp till 1000 kr!

18+,
Regler & Villkor gäller,
spela ansvarsfullt,
stödlinjen.se, spelpaus.se

BONUS

100% upp till 1000 kr!

BONUS

1500 kr gratisspel!

BONUS

120 kr gratisspel!

18+,
Regler & Villkor gäller,
spela ansvarsfullt,
stödlinjen.se, spelpaus.se